IDCity Leuven

IDCity streek in 2021 neer in Leuven.  

Op zaterdag 23 oktober 2021 kwam een dertigtal jongeren samen in Stelplaats en stak de hele dag de koppen bij mekaar: met de hulp van experten kregen ideeën vastere vorm en werd een pitch voorbereid. Door de creatieve samenwerking ontstonden nieuwe inzichten en kwamen verbindingen tot stand tussen verschillende ideeën en teams. Aan het eind van de dag kozen de deelnemers zelf drie projecten als winnaars. Zij mogen rekenen op financiële steun van 5000 € en begeleiding op maat door het Prins Filipfonds.

Wheelie Wednesday– Driss Boucif, Sarah Krim en Gregory Van Seghbroeck

Elke woensdag komen jongeren samen om te fietsen in de stad, hun beste wheelie skills te tonen en te sleutelen aan bikes. Dit project is uniek door zijn laagdrempeligheid en het feit dat het jongeren met verschillende achtergronden spontaan samenbrengt. Met de steun kunnen de initiatiefnemers meer bikes en activiteiten gratis aanbieden en meer jongeren samenbrengen.

Doekoe- Mahad Salad Abdi

Met zijn initiatief wil Mahad andere jongeren beter leren omgaan met geld. Als werkstudent ondervond hij zelf hoe moeilijk dit soms kan zijn. Via onder andere workshops en een bordspel wil hij jonge mensen bewust maken van de valkuilen en de nodige tips en tricks meegeven.

Pink Sports – Omnya Yousfi en Amira Aarabe

Omnya en Aarabe willen laagdrempelige en voordelige sportactiviteiten organiseren waar meisjes en vrouwen welkom zijn om op een ontspannen manier hun favoriete sport te beoefenen. Een plek waar álle girls zichzelf kunnen zijn.