IDCity, your city, your ideas

Your city, Your ideas

Your City, Your Ideas

Wij zijn op zoek naar creatieve dromers, denkers en doeners die sociale projecten willen opzetten in hun stad.

Jij zorgt voor een formidabel idee, het Prins Filipfonds voor professionele begeleiding en het nodige geld.

 

Door de covid crisis kan er in 2020 helaas geen IDCity editie meer plaatsvinden. Afspraak in de lente van 2021 voor een corona proof IDCity Leuven, hou deze pagina in het oog.

Deelnemers

IDCity Brussel

IDCity Brussel is afgelopen. Ontdek de laureaten.

IDCity Luik

De wedstrijd IDCity Luik is afgelopen. Ontdek de laureaten.

Nieuws

Koning Filip ontmoet de laureaten van IDCity

24 Sep 2019
News

De laureaten van de verschillende steden (Charleroi, Schaarbeek, Brussel Stad, Mechelen, Verviers, Luik, Aalst, Kortrijk) kwamen samen in Co.Station Brussel en gingen in gesprek met de Koning.

Drie ideeën van jonge Brusselaars in de bloemetjes gezet tijdens IDCity Day

06 May 2019
News

Vrijetijdsactiviteiten en kampen voor jonge Brusselaars uit kwetsbare gezinnen, een platform voor Brussels talent, een video over Brussel en zijn inwoners om vooroordelen te weerspreken: deze drie

IDCity geeft vier straffe projecten van jonge Aalstenaars duw in de rug

30 Apr 2018
News

Een creatieve hub in de oude bib, jongeren die ouderen technologie leren kennen, een natuurlijke oplossing na de dood en een virtuele begeleider voor trajecten: om dit te verwezenlijken in Aalst kr

Alumni 2019

Nakama

04 May 2019

Nakama betekent ‘compagnon of vriend’ in het Japans en dit is precies wat dit jonge collectief wil zijn voor jongeren en kinderen uit de meest kwetsbare wijken van Brussel.

BX Video

04 May 2019

Deze jonge videomakers gaan via een eigen kanaal aan de slag met video’s over Brussel en haar inwoners om de stad beter te leren kennen en de vooroordelen te tackelen.

Street Talent

04 May 2019

Na zijn geslaagde talentenjacht voor Brusselse jongeren tilt Nabil Fallah zijn project ‘next level’: diverse Brusselse talenten creëren samen laagdrempelige voorstellingen die op verschillende loca

Alumni 2018

Naturnus

28 Apr 2018

Naturnus, Michiel Wierinck

Senioren mee met technologie

28 Apr 2018

SMMT – Cedric Van Eeckhout

Padvinder

28 Apr 2018

Padvinder, Thomas Aelbrecht.

Alumni 2017

Younes El Haddaji

REDSIDE

06 May 2017

Younes El Haddaji en Jordy Verstraete hebben één droom voor de stad Kortrijk: een ontmoetingsplaats creëren waar iedereen kan genieten van een potje voetbal.

Tistan Isaac

VIDEO CREATION LAB a.k.a. VCL

06 May 2017

Youtuben, vloggen, coveren, … we kunnen er niet om heen kijken. Van grappige vlogs, livestreams, tutorials tot artistieke covers die jonge artiesten op de kaart plaatsen.

Aäron Vandelannote

Anders Leren Rijden

06 May 2017

We lezen het steeds vaker: het rijexamen wordt moeilijker. Met dit in het achterhoofd gaat Aäron Vandelannote aan de slag met zijn project ‘Anders Leren Rijden’.

Hop Hop House

Hip Hop House

06 May 2017

Volgens Joint Forces is hip hop, ontstaan in New York in de jaren zeventig, de cultuur die de jeugd het sterkst beïnvloedt.