Ideënwedstrijd: Your City, Your Ideas

Ideënwedstrijd: Your City, Your Ideas

IDCity: Your City, Your Ideas

- Je buren links eten tajine, terwijl aan de rechterzijde het oervlaamse stoofvlees-friet wordt klaargemaakt.

- Skaterboy Bart valt zijn knieën open op de straatstenen, terwijl bompa Jaak de ramp domineert in zijn opgedreven rolstoel.

- We eten kaviaar en oesters ten voordele van de daklozen, terwijl de daklozen met een knorrende maag onder de spoorwegbrug proberen te slapen.

Dat we in een diverse samenleving leven moeten we niemand meer vertellen. Dat zie je, dat voel je, dat ruik je. Hoe we het 'samen leven' binnen deze mozaïek kunnen verbeteren, is een andere kwestie.

Ideeënwedstrijd IDCity zoekt creatieve dromers, denkers en doeners, kortom sociale ondernemers met leuke ideeën voor hun stad. Of er nu een raakvlak is met cultuur, mobiliteit, liefdadigheid, sport, media, milieu, politiek of innovatie... Elk domein kan, zolang het de samenleving maar versterkt.

Go nuts en laat je fantasie helemaal gaan! Dit is je kans om je stad te verfraaien en de samenhang in jouw buurt te versterken.

What’s in it for me?

Als je het lef hebt om een idee in te sturen, ben je welkom op de IDCity Day in jouw stad.

Wat staat er op zo’n IDCity Day te gebeuren?

  • Je krijgt wijze raad van experts bij het uitwerken van jouw idee
  • Je krijgt de kans om jouw idee los te laten op de wereld en je te laten inspireren door andere deelnemers
  • Jullie – de aanwezige jongeren -  beslissen zelf welke drie ideeën gesteund worden door het Prins Filipfonds

Drie jongeren winnen professionele ondersteuning (ter waarde van 5000 euro) en een smak geld (tot 5000 euro) om in hun project te investeren. De eerste begeleidingssessie vindt meteen na de prijsuitreiking plaats. Dus als je in de prijzen valt, kan je dadelijk aan de slag.

Sounds like you?

Ben jij een creatief brein tussen 16 en 25 jaar en woon, studeer of werk je in één van deelnemende steden? Dan is dit jouw kans om van je stad een betere plek te maken.

Verbeter jouw stad en schrijf je hier in.