Faq

FAQ

Dit klinkt cool! Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven voor IDCity is super eenvoudig. Ga naar de inschrijvingspagina, vul je gegevens in en deel jouw idee. Hoe je jouw geniale idee verpakt maakt niet uit: schrijf het neer in een paar zinnen, maak een videoboodschap of maak er een heus kunstwerk van. Originaliteit wordt geapprecieerd, maar niet extra beloond. Elke bedenker wordt uitgenodigd op de IDCity Day en daar kiezen de jongeren de winnaar.

Okay ... & what’s in it for me? Wat kan ik winnen?

Dit is zonder twijfel de grootste prijs die we kunnen geven: wij helpen je jouw droom waarmaken.

  • Je krijgt quality time met experten, die je met raad en daad bijstaan in het realiseren van je project.
  • Je krijgt een hoop geld om je project uit te voeren. Dat je rijk zal worden van je project kunnen wij niet op voorhand garanderen. De eeuwige roem daarentegen wel.

 

Mag ik meedoen?

Ben je tussen 16 en 25 jaar en woon, studeer of werk je in één van deelnemende steden? Dan kan je deelnemen. Bedenk hoe jij het leven in jouw stad kan verbeteren en schrijf je in.

Waar haal ik inspiratie voor een goed idee?

Goede ideeën moeten niet altijd revolutionair of groots zijn. Soms zitten ze verscholen in een klein hoekje. Hier zijn enkele tips om je hersenpan te laten bruisen:

  • Ga de stad in met een fototoestel of pen en papier en leg de pijnpunten van de stad vast
  • Vraag aan mensen welke problemen zij ondervinden in de stad
  • Bedenk welke soort mensen er in de stad leven en hoe je hun leven kan verbeteren
    • (Bijvoorbeeld: eenzamen, ouderen, kinderen, slimmeriken, armen, rijken, daklozen, zieken, gezinnen, singles, …)

Laat je inspireren door de verhalen van de laureaten.

Kunnen wij ook in team deelnemen?

Natuurlijk! Het doel van IDCity is het samenleven bevorderen. Samenwerken kunnen we dus alleen maar aanmoedigen. Elk idee heeft één contactpersoon. Vermeld de andere deelnemers in de tekstbox.

Ik heb geen idee, mag ik toch naar IDCity Day komen?

Op IDCity kunnen bedenkers verder werken aan hun idee onder leiding van de experts. Zonder idee kan je dus niet veel komen doen op de IDCity Day. Een idee bedenken is niet zo moeilijk. Laat je inspireren door de berichten op onze Facebookpagina en lees de tips om je hersenpan te laten bruisen.

Is mijn idee wel goed genoeg?

Wij beoordelen geen ideeën, dat doen jullie. Iedereen met een idee is welkom op de IDCity Day. Uit ervaring weten we dat soms de simpelste ideeën uitgroeien tot de beste projecten. Professionele coaches zullen je helpen jouw idee bij te schaven tot een geweldig project. Op het einde van IDCity Day kiezen de deelnemers zelf de 3 beste projecten. Deze projecten zullen gesubsidieerd worden door het Prins Filipfonds.

Wie mag naar IDCity Day komen?

In elke deelnemende stad organiseren we een IDCity Day. Op deze dag zijn alle bedenkers uit de betreffende stad welkom.

Ik kan niet aanwezig zijn op de IDCity Day. Maak ik wel nog kans om te winnen?

Helaas niet. Op IDCity day evolueert jouw idee tot een project. Je krijgt tips en raad van professionele coaches. Uiteindelijk presenteert elke deelnemer zijn project aan de groep. De jongeren stemmen welke 3 projecten de subsidies en steun het meest verdienen. IDCity Day maakt integraal deel uit van de wedstrijd, je maakt dus enkel kans op de prijs als je op IDCity aanwezig bent.