IDCity Aalst

Gert Swillens

De ideeënwedstrijd in Aalst is afgelopen.

Welke projecten gingen met de prijzen aan de haal? Maar liefst vier ondersteunde projecten van IDCity Aalst!

De Bib – Ward Van Belle:
Een broeiplaats voor jong opkomend talent, in en rond Aalst en zelfs verder, in de oude bibliotheek van Aalst. En tegelijk een creative hub waar alle jongeren met creatieve ideeën en ambities terechtkunnen.

Naturnus – Michiel Wierinck:
Is er leven na de dood? Wel met Naturnus: boven een ecologische, bio-afbreekbare urne wordt een boom geplant, gekozen door de overledene, een troostrijk levend monument waar nabestaanden mekaar kunnen ontmoeten en dat tegelijk groen brengt in de stad.

Padvinder – Thomas Aelbrecht en Bert Arys:
Je weg vinden van A naar B, ook als de trein vertraging heeft of de bus is omgeleid … het ligt niet voor iedereen voor de hand, zeker niet voor mensen met een beperking. Met een app wordt het traject gepland, en door een connectie met informatie van de openbaarvervoersmaatschappijen worden oplossingen voorgesteld bij problemen. De thuisblijvers blijven via tracking op de hoogte of kunnen te hulp worden geroepen.

SMMT – Cedric Van Eeckhout:
Kan jouw oma met een selfiestick overweg? Heeft je oudere buurman al van 3D-printen of virtual reality gehoord? SMMT of ‘Senioren mee met technologie’ laat senioren kennismaken met nieuwe technologieën en helpt hen, met hulp van jongeren, op weg. SMMT wil workshops organiseren, en ook naar woonzorgcentra trekken.